top of page
 • Instagram
 • TikTok
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube

ФЕСТИВАЛ „НОВИ ПРОСТОРИ„ 2022, 18 Јуни, Сабота

- фестивалот е финансиски поддржан од Град Скопје, во рамките на програмите за култура за 2021 и 2022 година - 

 

Програма:

ПРВ ДЕЛ

На шеталиштето на Кеј, до влезот на Бродот „СИНЕГАЛИЈА„,

09.30 – СЛУШАМЕ ЕВЕРГРИНИ

11.00 – НОВ ФЕСТИВАЛ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ – Отворање

 - д-р Нелко Нелковски – Претседател на МЦКР

11.15 – ПОРАКА ВО ШИШЕ

 - читање на пораката на македонски и англиски и пуштање во Вардар

11.30 – „НОВИ ПОЕТСКИ ПРОСТРАНСТВА„

– претставување на домашни автори

 1. Анастасија Серафимовска - Поетеса

 2. Маша Тодевска - Поетеса

 3. Лука Иванов - Поет

 4. Оља Тошева – Поетеса

 5. Јована Јосифовска - Поетеса

12.00 – „ТАНЦ НА КЕЈ - 1„   

Нора Таскова

12.05  „СВЕТСКИ ПОЕТСКИ МОМЕНТ„

– читаме избор од светската поезија

 1. Милена Ќосевска

 2. Корнелија Јосифова

 3. Кирил Кочевски

 4. Мартина Зафировска

 5. Филип Лазаревски

 6. Јани Костадинов

 7. Андреа Петревска

 8. Анастасија Серафимовска

 9. Маша Тодевска

 10. Лука Иванов

 11. Јована Јосифовска

 12. Оља Тошева

 

12.35 – „ТАНЦ НА КЕЈ - 2„   

        Нора Таскова

12.40  СЛИКАМЕ НА КЕЈ  

- претставување на ликовните уметници и продажна изложба

 1. Илина Пановска – Сликарка

 2. Милица Николковска – Сликарка

 3. Зафир Јованов – Сликар

 4. Сандра Костовска – Сликарка

 5. Бојана Кулишевска – Сликарка

 6. Софи Каревска – Сликарка

 7. Ана Станковиќ – Сликарка

 8. Елена Димчевска – Сликарка

 9. Јана Стефановска – Сликарка

 10. Елена Апостоловска – Сликарка

13.40  СЛИКАМЕ НА КЕЈ, СЛУШАМЕ МУЗИКА, ПИШУВАМЕ ПОЕЗИЈА

– уметничко дружење

15.00 Завршување на првиот дел

ВТОР ДЕЛ

Концерт под Камениот Мост, до Сидрото

„НОВ БИТ„

17.00 - eXtreme4

OPEN MIC

17.20 - Никола Николоски

17.40 - „MORE FLEX„ – Група артисти

18.10 - Лазар Нелковски

18.40 - „ПРЕКУ РЕД„

19.10 - „ХАЈКА„

20.00 - Доделување на награда за публиката

20.10 - „ЗАНАДУ„

21.00 - Завршување на концертот

Организационен одбор на фестивалот: Лазар Нелковски, Каја Домазетовска, Анисија Угриновска, Филип Најдовски, Дамјан Божиновски

Skopje_Coat_of_arms-logo-0D6EDA8A0C-seeklogo.com.png

18 ЈУНИ 2022 година - САБОТА
Кеј „13 Ноември„, до Камениот Мост

на левата страна, кај сидрото
09.00 - 21.00 часот

ДОКОЛУ ВРНЕ, ВКУПНАТА ПРОГРАМА ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ВО ХОЛОТ НА ГРАТСКИОТ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР - ПРИЗЕМЈЕ

No upcoming events at the moment
Фестивал НОВИ ПРОСТОРИ 2021 - (Фотографија бр 4 Направена од Радо МОФ).jpg
Средена фотографија за сајтот.jpg
Фестивал НОВИ ПРОСТОРИ 2021 - (Фотографија бр2 Направена од Радо МОФ).jpg
Фестивал НОВИ ПРОСТОРИ 2021 - Отворен микровон - 1.JPG
Фестивал НОВИ ПРОСТОРИ 2021 - Порка во шише - 6.jpg
Фестивал НОВИ ПРОСТОРИ 2021 - Уметнст на кеј - 3.JPG
Фестивал НОВИ ПРОСТОРИ 2021 - Публика - 2.JPG

пронајди нови простори во себе и во светот

ЗА ФЕСТИВАЛОТ
„НОВИ ПРОСТОРИ„

Нови простори е фестивал на урбаната култура кој се организира од Македонскиот Центар за Култура и Развој и е поддржан од страна на Град Скопје во рамките на Програмата за култура за 2022 година. Целта на фестивалот е да открие нови физички простори за создавање на урбана достапна култура и уметнст и нови ментални простори за сеопфатен духовен развој. 

instagram

CONTACT US
Фестивал НОВИ ПРОСТОРИ 2021 - Отворен микровон - 2.JPG
Dress Code

 ROCK 'N' ROLL

К О Н Т А К Т

Адреса

Улица „МАКЕДОНИЈА„ - Скопје

EMAIL

noviprostorifest@gmail.com

TEL

070-205-839

 • Instagram
 • TikTok
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube

Благодариме за пријавата

БИДИ ВО ТЕК !!!

 Пријависе за да го добиваш нашиот електронски весник со сите најнови информации

Благодариме за пријавата!

bottom of page